fbpx

Hudløst ærlig! En lille fortælling om Anti-Instagram-Perfekthed

 

I dag vil jeg dele lidt sandheder fra mit liv og min hverdag.

Det er møg hårdt arbejde at være både selvstændig fotograf OG neonatal sygeplejerske – samtidig med, at man (som det man kalder psykisk sårbar) langtfra selv passer ind i det Instagram-perfekte.

Og faktisk HADER jeg begrebet Instagram-perfekt (selvom jeg dog knus-elsker Instagram). De små firkanter af overskud, hvor man bare ikke ser alt det kaos UDENom firkanterne.

Som mange sikkert ved, så fotograferer jeg på deltid og er neonatal sygeplejerske på deltid. Og jeg kan ikke undvære noget af det – elsker ganske enkelt begge jobs!

Sandheden er, at jeg starter et nyt job pr. 1/10-19. Stadig som neonatal sygeplejerske, men nu på Neonatalklinikken på Rigshospitalet i team præmatur. Det betyder, at jeg efter 3 år på Hvidovre, skal til at passe de aller aller mindste (og mest syge) patienter. Det bliver hamrende spændende, men samtidig betyder det, at jeg kommer til at bruge en pokkers masse energi på at ”starte forfra” – for det er det altid, når man starter nyt job. Det bliver en rigtig hård tid! Men jeg glæder mig helt vildt – og det bliver et vildt eventyr og et eventyr jeg på ingen måde, vil være foruden!

Det bliver hamrende spændende, men samtidig betyder det, at jeg kommer til at bruge en pokkers masse energi på at ”starte forfra” – for det er det altid, når man starter nyt job.

 

Det bliver en rigtig hård tid! Men jeg glæder mig helt vildt – og det bliver et vildt eventyr og et eventyr jeg på ingen måde, vil være foruden!

Jobbet er stadig på deltid, så jeg fortsætter med at have masser af tid til mine skønne kunder og mærkelige projekter. Dog betyder det i starten, at jeg muligvis har liiiiidt færre ledige tider, da det er sygt hårdt, at starte nyt.

Du tænker måske, hvorfor fortæller hun mig alt det?

Det gør jeg fordi, når mine kunder står foran mit kamera, så blotter de deres usikkerheder og sjæl, I fortjener noget ægte fra mig også. Og sandheden er, at intet er rosenrødt og perfekt. Livet er uperfekt (mit inklusiv). Men heldigvis, har jeg lært, at man kan vise det perfekte i det uperfekte. Jeg har accepteret mine sårbarheder, og vælger at tro på, at det gør mig til en bedre fotograf OG en bedre sygeplejerske. 

Selvom mine billeder altid bliver redigeret, så betyder det virkelig meget for mig at prøve at modarbejde idéen om, at alle andre har det perfekte liv og ser perfekte ud. Den følelse har rigtig mange kvinder (mig selv inklusiv) og DET skal vi væk fra.

Jeg håber, at I vil med mig væk fra det og over i det perfekte uperfekte 🙂 Det kommer de fremtidige fortællinger i Guld Klubben også til at bære præg af, at vi kan tale om alle de ting, som man normalt IKKE taler om, som man normalt ikke indrømmer.

Ligesom jeg elsker at få den bedste version frem i jer foran kameraet! Fx når jeg har en kunde til en ”morgengave” fotografering, der oplever jeg tit at høre ”jamen jeg ligner ikke de kvinder på din hjemmeside” eller ”jeg er slet ikke fotogen”. Men det er jo der min erfaring som fotograf kommer på banen, for man kan posere sig ud af meget og lys og vinkler spiller i den grad også ind.

Så de ”perfekte” kvinder i mit galleri, ja de har sørme også appelsinhud og deller og dårlige vinkler, men vi har arbejdet os udenom de dele så de ser den smukkeste version af dem selv, UDEN at det er snyd. Og faktisk oplever jeg, at de går glade fra mig, med et boost på selvtilliden og en anerkendelse af, at de faktisk er lækre som de er.

Stort tillykke hvis du holdt ud helt hertil 😉

Det betød rigtig meget for mig, at tale højt om! Det er enormt sårbart at tale om, at man har nogle udfordringer. Det er så tabu ikke at være perfekt i dag i denne instagram/filter-kultur, men lur mig, om ikke de aller fleste kan nikke genkendende til det uperfekte…

Hvis du sidder derude med en idé til et skriv om det perfekte uperfekte, så smid mig endelig en mail – så kan det være, at jeg tager netop DIT emne op 🙂

Slip Divaen Løs!
NYT spændende produkt under udarbejdelse
 
For alle jer skønne kvinder derude, der mangler lidt på selvværds-kontoen, der arbejder jeg pt. på, at få stablet en ny POWER-diva fotosession på benene, hvor I virkelig får et brag af en oplevelse og masser af plus-point på selvværds kontoen OG naturligvis super lækre billeder.

Den bedste side af DIG! Smukke billeder til din partner eller måske bare til dig selv, som en selv-kærligheds-gave! DET kommer der meget mere af i fremtiden, for vi kvinder skal øve os i at fejre os selv og hvor skønne vi er!

Vil DU være med? Så hold øje med Facebook gruppen, for jeg kommer til at søge et par kvinder der vil “lege med”.

You may also like