fbpx

Tips til gravidfotografering

Skal baby-bulen foreviges kan dette ske enten i studie eller på location (eller begge dele!). Her på siden kan du læse lidt om, hvad du skal tænke på, og hvordan du forbereder dig bedst muligt. Hvad skal du fx have med på dagen?

Generelt om gravid-fotografering:

Man siger at maven er mest fotogen i uge 30-36, men nogle har en stor flot rund mave allerede i uge 25 og nogen skal helt hen i slutningen af graviditeten før bulen er stor og rund.

Der er altså altid undtagelser for hovedreglen. Man kan sagtens lave billederne helt op til termin, dog skal man her være opmærksom på, at maven jo “synker” som guldklumpen gør klar til sin entré i verden og en lavt-siddende mave kan på nogle se lidt sjov ud på billeder.

Maven er som udgangspunkt lidt længere om at synke ved første graviditet.

Dette skal du tænke over:

  • Skal du foreviges i nogle af mine mange kjoler, er undertøj i nude/hudfarve og UDEN blonder at foretrække, men sort og hvidt kan også bruges (tag trusser med i begge farver hvis vi skal bruge flere kjoler).
  • Stropløs BH er klart at foretrække. Har du ikke en sådan  (eller vil dine graviditets-bryster ikke helt være i den du har…) KAN man proppe stropperne ned.
  • Sørg for at strømper ikke sidder for stramt og laver mærker om anklerne der er længe om at forsvinde (gælder generelt dit tøj på dagen – LØST SIDDENDE!)
  • Har du langt hår, så tag med så vi både kan lave med opsat og løst hår
  • Medbring gerne nogle pæne sko (stiletter, sandaler, ballarinaer fx) – så kan vi lave både billeder i bare tæer og med sko.
  • Ønsker du billeder i kjoler der flyver, skal du sørge for at have en “kjole-kaster” med. Så medbring en veninde, din mand/kæreste/kone eller anden.

Specifikt til studiefotografering

Mange ønsker at lave billeder i lingeri eller måske helt uden noget på. Her er det EKSTRA vigtigt at du INDEN fotograferingen sørger for at have løstsiddende tøj på, altså ingen strømper der strammer om anklerne, tætsiddende BH’er eller stramme trusser.

Disse efterlader nemlig mærker i huden (især hvis du også har vand i kroppen, som mange gravide jo døjer med), og disse mærker er meget længe om at forsvinde.

Tag evt. et blandet udvalg af dit eget tøj med (kjoler, lingeri, etc), så finder vi i fællesskab frem til hvad der vil se bedst ud på billederne. Billederne kan også sagtens være med nogle af mine kjoler til netop gravide, kontakt mig for mere info om dine muligheder.

Specifikt til locationfotografering

Billeder på location kan enten laves i dit eget tøj eller i en af mine mange kjoler til netop gravid fotografering. Jeg har et konstant voksende udvalg af farver. 

Billederne kan skydes hele dagen, men lyset lige efter solopgangen eller lige før solnedgangen er HELT fantastisk.

  • Hvis det er koldt så sørg for at have noget tøj på der er let at komme i/ud af og en stor varm jakke du let kan komme i for at få varmen. Sørg også for at fodtøj er noget du bare lige kan stikke fødderne i.
  • Tag eventuelt noget varmt med at drikke
  • Hav gerne et håndklæde med hvis vi laver billeder ved vandet, så har du mulighed for at blive tør om fødderne hvis vi laver billeder i vandkanten eller lign.
  • Hav fodtøj på der er til at gå i, det kan ske vi skal gå et stykke fra bilen til location

Kjoler til lån:

Såfremt du ønsker billeder i nogle af mine mange kjoler, beder jeg dig inden vores session om at vælge disse senest 24 timer før vores session, så kan jeg nemlig nå at have dem klar og rynke-fri!

De fleste af mine kjoler passer op til str. ca. 42-46 men jeg har også kjoler der kan passe alle størrelser. Du kan se mit udvalg af kjoler ved at klikke på knappen.