fbpx

Der er rigtig mange ting man bør have i tankerne, når man skal have fotograferet sin lille guldklump. Det kan du læse om her.

Punktet “FØR fotograferingen” er det MEGET vigtigt at du følger – gør du ikke dette, kan jeg desværre ikke garantere at vi får gode billeder ud af fotograferingen!

Har du booket mig til en nyfødt fotografering, er det yderst vigtigt at du kontakter mig SENEST 2 dage efter du har født, gør du ikke dette, kan jeg ikke garantere dig en tid i min kalender.

Guldklumpens alder

Mange undrer sig over, hvorfor barnet højst må være 10 dage gammel. Jeg tager gerne børn op til 15/20 dage, men her skal du vide, at risikoen for, at det IKKE lykkes er større (fotograferingens pris refunderes ikke).

Årsagen hertil er ganske enkelt, at i de første dage sover den lille dybere. Dette gør at man lettere kan flytte rundt på guldklumpen uden at afbryde søvnen.

En anden årsag til aldersgrænsen er, at efter de 10 dage, kan visse af de søde poseringer være sværere at lave, da barnet er mere aktivt allerede her, og har strukket sig mere ud.

Det er desuden en god idé at vente til mors mælk er løbet til (typisk 3-5. dagen), såfremt hun ammer. Vi vil gerne have en dejlig mæt baby.

FØR fotograferingen

Der er visse ting du SKAL sørge for på dagen for en nyfødt fotografering, alle er med til at give mig de optimale muligheder for at få de helt perfekte billeder i hus:

 • Medbring godt med bleer, stofbleer, dyne til den lille og gerne en sut. 
 • Undgå at stresse inden du skal afsted – det kan smitte af på dit barn, og kan dermed give os ekstra udfordringer i forhold til at få barnet til at sove på session. Jeg ved der kan ske mange uforudsete ting med de små pus, så hellere komme lidt for sent end jage afsted. Bare du giver besked hvis I bliver forsinket.
 • For at give os de bedste muligheder for at få de skønne sovende billeder er det MEGET VIGTIGT at du holder dit barn vågen i 1-2 timer inden kommer til mig. Vi skal helst have den lille til at være dejligt træt, så det bliver lettere at få den dybe søvn der ikke afbrydes af, at jeg flytter rundt på barnet.
 • Undgå at amme/give flaske inden du kommer, vi starter nemlig med at barnet får mad, det plejer at hjælpe i forhold til at falde hurtigt i søvn. Skulle din guldklump være en af de få der ikke vågner af at få taget tøjet af, kan du godt lade ham/hende sove i bilen indtil I ankommer, hvor vi så går direkte i gang. Det er dog MEGET få børn der kan klare at blive klædt af uden at vågne.
 • Hvis muligt, så vent gerne med at amme til du ankommer hos mig. Du kan amme mens vi taler om, hvilke billeder vi skal prøve at lave, og efter amning (og eventuelt bleskift) er den lille ofte klar til at sove.
 • Sørg for at have alt nødvendigt pusleudstyr med – jeg har ikke egentlig puslebord.
 • Da den lille ny ofte fotograferes uden særlig meget tøj på, har jeg skruet på for varmen inden I kommer. Mit studielys afgiver ligeledes en del varme, så sørg for, at du kan tage en trøje af eller lign., så du ikke sidder og koger.
 • Vil du gerne have billeder sammen med den lille, så sørg for at have noget enkelt tøj på overkroppen der IKKE er hvidt, kraftige farver eller spraglet. Gerne noget i neutrale toner og uden knapper (disse kan genere den lille)
 • Hvis du har særlige ønsker til billeder skal jeg vide dette senest dagen før fotograferingen, så jeg kan nå at forberede netop dette

Selve fotograferingen:

Under selve fotograferingen er der nogle enkle forholdsregler der er vigtige for, at vi kan få de helt rigtige billeder i hus.

 • Fotograferingen tager 2-4 timer, alt afhængig af, hvor let det er at få barnet til at sove og flytte rundt på. Sæt venligst tiden af til dette, hvis du stresser over om vi ikke snart er færdige, kan dette smitte af på barnet og evt. ødelægge muligheden for de helt perfekte billeder.
 • Så vidt muligt er det mig der håndtere den lille guldklump. Lugten af mor og far (især mor da hun er lig med mad), kan let afbryde søvnen, og dette kan gøre, at vi ikke får de rette billeder. Dette gælder også mens vi prøver at få den lille til at sove. Jeg VED det kan være svært at overlade sin guldklump til en fremmed, men det er med til at sikre billederne.
 • Begynder barnet at klynke/græde prøver jeg først, om jeg kan trøste og få barnet til at falde til ro igen. Hvis dette ikke lykkes, beder jeg mor eller far tage over, men indtil da, sætter jeg pris på, at I overlader trøsten til mig.
 • Medbring rigeligt med tålmodighed 🙂 Nogle børn er længe om at “overgive” sig til søvnen.
 • Lykkes det ikke at få den lille til at sove? Ja det sker af og til at de ikke sover, måske har de noget i maven der generer dem, så tilbyder jeg en ny tid hurtigst muligt uden det koster ekstra.