fbpx

Godt at vide for dig der har booket
en nyfødt fotografering

Alder og booking

Der er rigtig mange ting man bør have i tankerne, når man skal have fotograferet sin lille nye guldklump. 

 

Først og fremmest er det super vigtigt, at du kontakter mig SENEST 2 dage efter du har født. Ellers kan jeg ikke garantere dig en tid i min kalender.

 

Du undrer dig måske over, hvorfor den bette højst må være 15 dage gammel. Det forstår jeg godt! Jeg tager også gerne guldklumper op til 20/25/30 dage, men her skal du vide, at risikoen for, at det IKKE lykkes med de skud du drømmer om, er større (fotograferingens pris refunderes ikke).

 

Årsagen hertil er ganske enkelt, at i de første dage sover den lille dybere og mere. Dette gør at jeg lettere kan flytte rundt på bettefisen uden at afbryde søvnen.

 

En anden årsag til aldersgrænsen er, at efter de 15 dage, kan visse af de søde poseringer være sværere at lave, da barnet er mere aktivt allerede her, og har strukket sig mere ud. 

 

Det er desuden en god idé at vente til mors mælk er løbet til (typisk 3-5. dagen), såfremt hun ammer. Vi vil gerne have en dejlig mæt baby.

Før fotograferingen

Nogle ting er super gode at tænke over inden selve fotograferingen. Det er med til at give os de optimale muligheder for at få de helt perfekte billeder i hus:

Pusletasken med hvad der her hører til:

  • Godt med bleer (der bruges ofte lidt flere end I ville gøre hjemme)
  • Stofbleer
  • Vådservietter
  • Dyne til den bette
  • Gerne en sut, hvis den lille bruger denne

Jeg har en pusleplads i studiet.

Undgå at stresse inden du skal afsted – det kan smitte af på bettefisen, og kan dermed give os ekstra udfordringer i forhold til at få barnet til at sove på session. Jeg ved der kan ske mange uforudsete ting med de små pus, så hellere komme lidt for sent end jage afsted. Bare du giver besked hvis I bliver forsinket (max 30 min). 

Lad dagen gå som den plejer – eller så meget plejer som man kan have med en nyfødt. 

Tag endelig personlige ting med, fx hue, bamser, hjemmelavet tæppe etc. Det giver billederne en helt anden dimension at der er noget af jeres på billederne!

Da den lille ny ofte fotograferes uden særlig meget tøj på, har jeg skruet op for varmen inden I kommer. Mit studielys afgiver ligeledes en del varme, så sørg for, at du kan tage en trøje af eller lign., så du ikke sidder og koger.

Vil du gerne have billeder sammen med bettefisen, så sørg for at have noget enkelt tøj på overkroppen der IKKE er kraftige farver eller spraglet. Gerne noget i neutrale toner og uden knapper (disse kan genere den lille)

Hvis du har særlige ønsker til billeder skal jeg vide dette senest dagen før fotograferingen, så jeg kan nå at forberede netop dette.

HUSK rigeligt med tålmodighed 🙂 Nogle børn er længe om at “overgive” sig til søvnen og de er jo ikke vant til at blive møffet rundt med på den måde. De kommer fra en tryg og vant verden i maven og pludselig vil hende damen bestemme hvor hænder og fødder skal være og hvordan man skal ligge…

nyfødt fotografering newborn
Nyfødtfotografering newborn
nyfødt fotografering

Selve fotograferingen

Under selve fotograferingen er der nogle enkle forholdsregler der kan gøre forskellen for at få de helt rigtige billeder i hus.

 

I skal regne med, at session tager 2-4 timer. Alt afhængig af, hvor meget tid vi bruger på amning/flaske/bleskift etc. Jeg VED I er trætte nybagte forældre, så tag endelig en lur på sofaen. Jeg skal nok vække jer hvis jeg har brug for jer.

 

Så vidt muligt er det mig der håndtere den lille guldklump. Lugten af mor og far (især mor da hun er lig med mad, hvis hun ammer), kan let afbryde søvnen, og dette kan gøre, at vi ikke får de rette billeder. Jeg VED det kan være svært at overlade sin guldklump til en fremmed, men det er vigtigt for at jeg kan gøre mig arbejde.

Hvis den bette begynder at klynke/græde prøver jeg først, om jeg kan trøste og få barnet til at falde til ro igen. Hvis dette ikke lykkes, beder jeg mor eller far tage over, men indtil da, sætter jeg pris på, at I overlader trøsten til mig. Husk jeg er vant til at have mange bette mennesker i hænderne både som fotograf og som neonatal sygeplejerske. Så jeg er god til at læse dem, og vurdere om det er trøst jeg kan klare eller om I skal på banen. 

 

Sikkerhed er super vigtigt for mig ved en nyfødt session. Derfor vil jeg af og til bede (især far eller medmor der ikke ammer) om lige at sidde tæt på barnet og være “spotter” – dvs. sikre at hvis den bette spjætter, så er der trygge hænder tæt på. 

 

Lykkes det mod forventning ikke at få billeder? Måske har den lille mavekneb, og kan slet ikke finde ro. Så tilbyder jeg en ny tid hurtigst muligt uden det koster ekstra.